Tuesday 7 February 2017

Коли под наем – въпросителните

Повече от сто години отдаването на коли под наем е бранш, който задоволява потребностите на хората от автомобил при различни случаи на пътуване – било през ваканцията, било заради бизнесангажименти или пътуване в чужбина. И повече от сто години въпросите, които вълнуват наемащите автомобил са почти едни и същи. Днешните клиенти на компаниите за рент а кар продължават да задават едни дежурни въпроси, на които наистина е добре да знаем отговорите.

НАЙ-ЧЕСТИТЕ ВЪПРОСИ:

-          Има ли лимит на изминатите километри?
-          Защо се взима депозит?
-          Какви застраховки включва цената?
-          Какво да направя при катастрофа?
-          Може ли да се пътува в чужбина с кола под наем?

ОТГОВОРИТЕ:

-          За територията на България няма ограничение в километрите. При пътуване в чужбина с договор до 7 /седем/ дни ограничението е до 450 км на ден. Ако доворът е за повече от седем дни ограничение няма.
-          Депозитът е задължителен, защото получавате автомобила с пълен резервоар, а може да откажете да го върнете пълен. С  депозита се покриват дребни щети, които не са включени в застраховката.
-          Цената включва всички възможни за територията на България застраховки.
-          При ПТП веднага трябва да се свържете с Пътна полиция, след което да уведомите компанията, чийто е автомобилът. Трябва да изискате протокол от Пътна полиция , който да се представи пред застрахователя. Ако произшествието не е по ваша вина получавате друг автомобил и заплащате само разходите по завеждане на щетата.
-          С повечето автомобили може да се пътува и в чужбина. Необходимо е предварително да уведомите компанията, за да ви подготвят пълномощно и да заплатите едноктана такса.

Това са част от често задаваните въпроси за услугата  коли под наем. Част от клиентите, които предпочитат да ползватколи под наем, знаят добре правата и задълженията, които произтичат от договора по тази услуга. За тези, които не са много запознати, компаниите обясняват подробно в сайтовете си правилата за отдаване на коли под наем. Изключително добър пример за това е www.val-kar.com/bg. В техния сайт може да намерите отговор на всички въпроси, да получите компетентно мнение и перфектно обслужване. „ Вал и кар Рент а кар“  са компания с дълга фирмена история и доказан имидж в бранша.

0 comments:

Post a Comment