Tuesday 6 December 2016

Винен туризъм с кола под наем от Хасково

Като областен център Хасково обхваща градовете Харманли, Димитровград, Любимец, Свиленград, Маджарово и Ивайловград. Всеки от тези градове има свой облик, забележителности и богата история. В последните години регионът се прочу и с много винарски изби, които произвеждат едни от най-качествените червени вина в България. Този факт е добра предпоставка за развитие на винен туризъм в областта.Ако маршрутът ви тръгва от Хасково, имате възможност да посетите доста добри изби в региона. Една част от тях са около Харманли - "Кастра рубра", "Малката звезда", "Шато Коларово" и "Тера Тангра". Оттам може да продължите към Любимец и Свиленград или по-конкретно до с. Мезек, на самата граница, където са съответно избите „Любимец“, „Катаржина“ и „Мезек“. Оттам маршрутът може да ви отведе до Ивайловград и изба „Ямантиеви“. Този винен тур е възможно да се осъществи с кола под наем, наета от областния град.

СЪВЕТИ

Хасковска област е разположена в едната си част в Тракийската низина, по поречието на река Марица, а в друга – по северните склонове на Източните Родопи. Имате възможност да използвате магистрала Марица, както и старите и по-кратки пътища между Хасково, Харманли, Любимец и Ивайловград. Когато наемате кола под наем в Хасково с намерение да обиколите региона, имайте предвид, че ще ви се наложи да шофирате и в силно насечени терени, особено между Любимец и Ивайловград. Ако желаете да избегнете пътуване по високите части на Източните Родопи и да се лишите от красивите гледки около язовир Ивайловград, може да използвате маршрут през Гърция от ГКПП „Капитан Петко войвода“.

ИЗБОРЪТ

За да направите добър избор и да не се разочаровате от услугата рент а кар, е най добре да се информирате подробно за компаниите, които предлагат коли под наем в Хасково. Няма как да пропуснете представителството на един от големите играчи, даващи коли под наем в Хасково, катоhttp://www.val-kar.com/bg/. След като имате тази информация за града и за компанията , Вал и Кар Рент а Кар от която може да наемете коли под наем в Хасково, не ви остава нищо друго освен да мислите за насладата от добрите български вина.

0 comments:

Post a Comment