Friday 22 April 2016

ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ВЕЛИКАТА ИСТОРИЯ ИНФО

Велико Търново – средновековната столицана Второто българско царство може да предложи едно интересно пребиваване в града и околностите. Всеки, който е решил да посети този град, наситен с история и накацал по хълмовете, е добре предварително да се запознае с възможностите, които се откриват пред гостите на Велико Търново. На пръв поглед труднодостъпните, особено през зимния сезон, стръмни улици се оказват добре поддържани и регулирани, така че създават удобства и за автомобилите, и за пешеходците. Около историческите забележителности са предвидени доста паркоместа, но през празничните дни и ваканции, често се оказват недостатъчни. Места за паркиране има и в зоната на старата градска част, където са съсредоточени туристическите потоци, посещаващи Велико Търново.

ДА НЕ ПРОПУСНА ДА ВИДЯ:
-          Крепостта Царевец
-          Самоводската чаршия с малките дюкянчета и занаятчийски работилници;
-          Църквата „Св. 40 мъченици“ – от времето на цар Иван Асен Втори;
-          Историческия резерват Арбанаси, известен със старинната си архитектура;
-          Вечерното шоу „Звук и светлина“, което с магията на музиката и светлината пресъздавата част от българската история;
-          Хотнишкия водопад  Кая бунар;
-          Древния град Никополис ад Иструм, основан през 102 г. от император Траян.
ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПОСЕЩЕНИЕТО:
Посещението на старата българска столица Велико Търнова може да се организира чрез туристически агенции, но възможността за независимост е предпочитана от доста хора. В града може да се пристигне с обществен транспорт. От столицата на България – София – на всеки час тръгват автобуси, които преминават през Велико Търново. Този вид транспорт е предпочитан, защото е бърз и удобен. За по-голямо удобство може да се наеме кола под наем, с която да се обходят, начертаните в маршрута обекти. В града се предлагат всякакъв вид коли под наем – като се започне от икономичните класове и се стигне до по-мощните и луксозни автомобили. Използването наколи под наем във Велико Търново дава възможност да се посетят и по- отдалечените обекти, като Арбанаси и Никополис ад Иструм, които си заслужава да се видят. От друга страна използването на коли под наем спестява време и неизбежно гарантира посещението на повече забележителности.

0 comments:

Post a Comment